top of page
  • Writer's pictureRaimonds Švanks

Cik maksā šūnbetons?

Updated: Oct 9, 2023

Šūnbetona cena ir atkarīga no tādiem faktoriem kā ieklājamā laukuma izmērs (m2), slāņa biezums (cm) un materiāla blīvums (kg/m3). Katrs no šiem faktoriem ietekmē šūnbetona cenu.


Sniegšu dažus cenu piemērus 300 kg/m3 blīvam šūnbetonam (grīdu pamatnēs uz grunts visbiežāk pielietotā šūnbetona blīvums). Tie ļaus saprast aptuvenās šūnbetona izmaksas.


Piemēros ir norādītas šī brīža (2023. gada oktobris) cenas un tās ietver PVN.


1. piemērs: 50m2 laukuma, 20cm bieza šūnbetona 1m2 cena ir € 31.-.

Kopējās izmaksas (materiāls + iestrāde) šādai šūnbetona grīdas pamatnei ir € 1 550.-. Līdz ar to 1m3 ieklātais šūnbetons maksā €155.-.


2. piemērs: 50m2 laukuma, bet 40 cm bieza šūnbetona 1m2 cena ir € 58.-.

Kopējās izmaksas (materiāls + iestrāde) šādai šūnbetona grīdas pamatnei ir € 2 900.-. Šajā gadījumā 1m3 ieklātais šūnbetons maksā krietni mazāk, t.i. €145.-.


3. piemērs: 100m2 laukuma, 40 cm bieza šūnbetona 1m2 cena ir € 50.-.

Kopējās izmaksas (materiāls + iestrāde) šādai šūnbetona grīdas pamatnei ir € 5 000.-. Šajā gadījumā 1m3 ieklātais šūnbetons maksā vēl mazāk, t.i. €125.-.


 

Šūnbetona 1m3 cena samazinās pie biezāka slāņa un/vai pie lielāka virsmas laukuma un otrādi.

 

Trešais faktors - šūnbetona blīvums ietekmē cenu tieši proporcionāli - pieaugot blīvumam cena palielinās un otrādi.


Tiesa, šūnbetona izejvielas ir dārgākas par smiltīm/šķembām un putupolistirolu (tikai materiālu cena), taču tā transports, izgatavošana un iestrāde prasa krietni mazāk laika, darba un enerģijas. Tā rezultātā monolītā šūnbetona grīdas pamatne un siltinājums (divi vienā) maksā tik pat, vai pat mazāk nekā vecā (īstenībā novecojusī), pierastā metode .


Ir svarīgi, lai darba apjoms būtu pareizi izmērīts un aprēķināts. Nav divu vienādu objektu tāpēc vienmēr, pirms darbu veikšanas, veicam objekta bezmaksas apsekojumu un pirms galējā cenas piedāvājuma paši pārliecinamies par izmēriem un apstākļiem. Tikai tad varam dot jums precīzu un paliekošu šūnbetona grīdas pamatnes cenas piedāvājumu. Vēlamies sniegt jums godīgu padomu, pēc tam neizsūtot rēķinu par papildus darbiem.


Sazinieties ar mums zvanot uz 29 83 63 43, vai rakstot uz info@skystoneprof.com un mēs labprāt atbildēsim uz visiem jūsu jautājumiem par šūnbetonu un tā izmaksām jūsu konkrētajam objektam.








1,055 views0 comments
bottom of page